Yazma Becerileri Nasıl gelişir
– Merhaba bugün Arkadasca.Net olarak bilgi vermek istiyorum, Yazma Becerileri Nasıl Gelişir Sorusuna işte cevap burada.
–
E-posta göndermekten kapak mektupları yazmaya kadar, yazarlık ve yazma becerileri hayatımızın birçok alanında yer almaktadır. Herkes yazarken bedenini ve zihnini rahatlatır ve düşüncelerini kelimelere dönüştürür. Ama önce yazmayı sevmelisiniz. Düşüncelerinizi ve hayallerinizi yazmak kolay değildir. Emek, bilgi, özveri ve çalışma gerektirir. İster yeteneklerinizi geliştirmek için yazın, ister bu yönde bir kariyer seçin, daha iyisini yapabilirsiniz. Yazma becerilerini geliştirmek için önce çok iyi bir okuyucu olmalısınız. Unutmayın, okuyamayan insanlar iyi makaleler yazamazlar. Diğer kaynakları okuyarak kendinizi geliştirmeye çalışın. Bu sayede kelime haznesi arttıkça kendini ifade etme yeteneği de gelişecektir. Yazarların sözcüklerden fikirleri ve imgeleri nasıl oluşturduklarını gözlemleyin ve inceleyin. Konuşmaları dinleyin ve insanların dinleyicileriyle etkileşim kurmak için kullandıkları stratejilere dikkat edin.
Kendinizi sıkışmış bulsanız bile, yine de yazın. Genişlemeye değer bir düşünce veya fikir bulabilirsiniz. İlk taslağınızın harika olmayacağını unutmayın, ancak hiçbir şeyin üzerinde bir şeye sahip olmak daha iyidir. Ne yazdığınız önemli değil, kısa öyküler veya romanlar iletmek istediğiniz mesajı ve hedefleri belirlemelidir. İyi bir taslak oluşturun ve giriş, geliştirme ve sonuç bölümlerini belirleyin. Ne yazmak istediğinizi belirleyin ve ne söyleyeceğinize karar verin.
–
Sohbet Odaları
Şu Konular ilginizi çeke bilir :
–
[wpb-random-posts]
–
Yazma Becerileri
İnsanlar günümüzde genellikle daha kısa dikkat sürelerine sahiptir. Gereksiz kelimeleri kesin. Kelime akışını iyileştirmek için farklı türde cümleler kullanın. Düzenleyin, gözden geçirin ve ikinci bir görüş isteyin. Tekrar edin. Yapıcı geri bildirime açık olun. Yazışarak Sohbet
Bağlamınızı ve hedef kitlenizi düşünün. Bir hikaye anlatıyorsanız, ona eklenen belirli ayrıntıları seçin. Anlatmak yerine ne olduğunu gösterin. Cümlelerinizi açıklayıcı sıfatlar ve zarflarla süsleyin. Karakterlere ve olaylara hayat verin. Odaklanın. Ne iletmek istediğinizi düşünün. Doğrudan, tercihen sondan ziyade başlangıçta belirtin. Yazınıza fazla bağlanmayın. Gereksiz bölümleri kesin veya yazınızı yeniden düzenleyin. Cümleleri ve paragrafları taşımak ya da çıkarmak anlaşılırlığı artırabilir.
Yazdıklarınızı yüksek sesle okumanız kelime akışıyla ilgili sorunları bulmanıza yardımcı olabilir. Daha basit bir dil kullanın. Aşırı bilgiçlik taslayan bir ton benimsemek bazıları için rahatsız edici olabilir.
–

25 Ocak 2021 saat 09:44
Sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız
25 Ocak 2021 saat 10:10
Merhabalar Canınız mı sıkılıyor? lak lak yapmak mı? istiyorsunuz sohbetin tavan yaptığı arkadasca.net adresine gelin hadi ne duruyorsunuz;)
25 Ocak 2021 saat 11:17
İnsanların burda yazma becerilerini ve kendilerini geliştirdiklerine şahit oldum içinden geldiği gibi güzel arkadaşlıklara herzanan varızz
25 Ocak 2021 saat 11:45
Her yerden kesintisiz bağlanabileceğiniz yeni sohbet odanız http://www.Arkadasca.Net sohbet etmenin en tatlı hali sizlerde gelin zamanınız su gibi aksın gitsin 🙂
25 Ocak 2021 saat 13:09
eglencenın sohbetın adresı arkadasca net buyrun gelınnn